О Г Н Е Н И Я Т А Н Г Е Л
_____________________________________________
На една плачеща върба!
Мисли си за мен...
Като за Огън!
Или като за Ангел.
Който с крило ще изтрие сълзите ти.
Със мъдрост ще отмие тревогата.
Та кат' Нестинарка с коси подпалени...
Да заситниш пак между Звездите.
Аз съм - уви! - нематериален.
Просто не съм от този Свят.
Пратеник съм Тук със Мисия -
Път, който вече извървях.
Не можеш ли съзна,
че ти обичаш само сянката?
Ала аз съм Дух Безначален.
Смисъл. Същност. Упование.
Със една дума - Огън...
Или не! Огнен Ангел - Спасител.
Без сянка върху Земята. Грешната.
Който ти казва: С Богом!
И макар от мида родена.
Или точно заради това.
Моля се да имам право.
Тихичко да ти река:
Бъди Благословена !!!
Бъди! Дишай. И пиши...
А аз ще те гледам отнякъде.
Горе...
Амин.
2010 г.
Виктор БОРДЖИЕВ
© Виктор Борджиев Все права защищены
И то - много...
Бъдете !!!