Jun 27, 2010, 10:44 PM

Огненият Ангел 

  Poetry
855 0 19

 

 

 

                              О  Г  Н  Е  Н  И  Я  Т      А  Н  Г  Е  Л

 

            _____________________________________________

 

                                                                                  На една плачеща върба!

 

 

 

 

                               Мисли си за мен...

 

 

                               Като за Огън!

                               Или като за Ангел.

 

 

                               Който с крило ще изтрие сълзите ти.

                               Със мъдрост ще отмие тревогата.

                               Та кат' Нестинарка с коси подпалени...

                               Да заситниш пак между Звездите.

 

 

                               Аз съм - уви! - нематериален.

                               Просто не съм от този Свят.

                               Пратеник съм Тук със Мисия -

                               Път, който вече извървях.

 

 

                               Не можеш ли съзна,

                               че ти обичаш само сянката?

 

 

                               Ала аз съм Дух Безначален.

                               Смисъл. Същност. Упование.

                               Със една дума - Огън...

                               Или не! Огнен Ангел - Спасител.

                               Без сянка върху Земята. Грешната.

 

 

                               Който ти казва: С Богом!

 

 

                               И макар от мида родена.

                               Или точно заради това.

                               Моля се да имам право.

                               Тихичко да ти река:

 

 

                               Бъди Благословена !!!

 

 

                               Бъди! Дишай. И пиши...

 

 

 

                              А аз ще те гледам отнякъде.

                              Горе...

 

 

 

                              Амин.            

 

 

 

 

                              2010 г.

 

 

 

                                                              Виктор БОРДЖИЕВ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Виктор Борджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??