3 апр. 2013 г., 16:22

Огън (на малкия брат, който никога няма да имам) 

  Поэзия » Другая
433 0 2
Далече съм аз, далече си ти,

къде изтляха нашите мечти?

В мен гори любов дълбока,

която аз да спра не мога.

 

Ти, братче мило,

защо не си се родило,

та радост да ми носиш във дните,

да ми облекчаваш тъгите?

 

Ти, дете чисто,

от любов изтъкано лъчисто,

къде си за мен в дни тежки,

кога има товар не за едни плèщи?

 

Затуй, моля те, майко!

Почакай за малко!

Подкрепи ми поне ти,

от усилие умът ми ще отлети!

 

Но далече съм аз, далече си ти!

Къде изтляха нашите мечти?

В мен гори любов спотаена,

с никого несподелена…

 

26.06.2011, Варна, Колелото

© Борис Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??