Разплака се времето с жълти сълзи,
но все още топли септемврийското слънце.
С въздишки от летни, самотни мечти
се рони природата, зрънце по зрънце.
Последните песни на южните птички
тъга в красотата си носят.
Обагрени в тъжното жълто сме всички-
тъжни.. без нечия чужда намеса.
Заспива Вселената в тишината на времето,
с последния звук на прелетно ято.
Открадвам от туй мигновение цялото
една малка мечта и… мъничко лято.
© Някоя Все права защищены
но все още топли септемврийското слънце". Тези думи ми помогнаха за изграждане на картината "Лятото си взема сбогом". Много ми допадна твоето олицетворение. Благодаря! Впоследствие реших да публикувам и аз някои мои неща.