1 нояб. 2017 г., 02:23

Патриоти 

  Поэзия
880 0 1

От пепелищата, майка България, 
не веднъж и дваж се възцари,
родина свята, дори Византия
пред паметта глава склони.

 

Кръв лъвска, буйна притежават, 
героите на моето Отечество,
в борби за свобода се те сражават,
за пример, пред туй човечество!

 

Със вяра, силен разум се пробужда
и нека зло не ни спохожда.
Врагът ни туй дорде прозре,
победният ни дух не ще умре!

© Виктория Тасева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Аз съм българче »

20 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??