1.11.2017 г., 2:23 ч.

Патриоти 

  Поезия
854 0 1

От пепелищата, майка България, 
не веднъж и дваж се възцари,
родина свята, дори Византия
пред паметта глава склони.

 

Кръв лъвска, буйна притежават, 
героите на моето Отечество,
в борби за свобода се те сражават,
за пример, пред туй човечество!

 

Със вяра, силен разум се пробужда
и нека зло не ни спохожда.
Врагът ни туй дорде прозре,
победният ни дух не ще умре!

© Виктория Тасева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Аз съм българче »

20 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??