17 июн. 2009 г., 15:40

Песен за Бургас 

  Поэзия
1083 0 15

Този град не е малък,

              нито голям.

Десетки са като него.

Но е единственият приласкал

бреговете ми

              в слънчев хамак.

За него са писани много

и песни, и стихове, и поеми,

но не по тях града си познавам,

а по хората –

              удивително племе.

Като всички живеят във грижи,

но в походката им

              вълни се люлеят,

рисуват, творят, пишат и пеят

и открито в очите се гледат.

По тези хора градът се познава –

приветливата бургаска порода.

И когато за тях се затъжа

в птица винаги се превръщам.

Между впрочем,

              на ухо да ви кажа,

между нас стои само птичи полет.

 

 

 

МУЗИКА>>>

 

© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??