30 янв. 2011 г., 15:44

Песимистична истина 

  Поэзия » Другая
506 0 3

Всеки огън някой ден угасва.

Всеки ручей тича  към морето.

Любовта, уви, ни става тясна

и напуска някак си сърцето.

 

Всеки отговор въпрос си има.

И звездите все по-мътно светят.

Есента превръща се във зима.

Философите се учат от поетите.

 

Мигове се раждат и умират.

Истина в неистина се вплита.

Търсиш, но не винаги намираш.

Честността монета е пробита.

 

Всеки хубав сън внезапно свършва.

Нежността е болна пеперуда.

Оптимизмът лесно се прекършва,

а Животът е една заблуда.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??