30 авг. 2019 г., 11:07

Песимистично 

  Поэзия » Другая
423 3 7

Димитровчета в сълзите цъфтят,
в усмивката напъпва хризантема.
От стих препънат, пада пак денят,
в изтъркана от употреба тема.

 

От злато изтъкан е този стих,
на дим мирише, угар и стърнища,
скъпернически лятото пестих,
но стиска есен в шепата си...Нищо...

 

А зимата се зъби там, отвъд,
и есен я маскира, камуфлажно,
великденчета в моя стих цъфтят,
отива си животът...Нищо важно...

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??