22 янв. 2016 г., 07:53  

Плаващи пясъци 

  Поэзия
585 1 5

ПЛАВАЩИ ПЯСЪЦИ

 

Изпитвал ли си някога усещане странно,

че попадаш във клопка на плаващи пясъци,

в които съдбата неусетно и спонтанно

привлича те с невидимите си отблясъци?

 

Тогава ти се струва, че потъваш

в страховити дюни отвъд времената,

не осъзнаваш и дали сънуваш

или губиш здрава почва под краката.

 

Неконтролируемо-движещи се пясъци

посоката на вятъра безмилостно следват,

поглъщат всичко с напористите си тласъци,

изтерзаната душа неуморно преследват.

 

В прегръдката на плаващите пясъци

душата прави опит да се задържи

и отправя плахо безмълвни крясъци,

с нечовешки усилия да издържи.

 

А може би протегната ръка нехайно

в такъв момент е нужна силно на душата

и със едно любящо сърце всеотдайно

да я изтръгнат от хватката на съдбата.

 

Веси_Еси (Еси)

© Еси Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??