ПЛАВАЩИ ПЯСЪЦИ
Изпитвал ли си някога усещане странно,
че попадаш във клопка на плаващи пясъци,
в които съдбата неусетно и спонтанно
привлича те с невидимите си отблясъци?
Тогава ти се струва, че потъваш
в страховити дюни отвъд времената,
не осъзнаваш и дали сънуваш
или губиш здрава почва под краката.
Неконтролируемо-движещи се пясъци
посоката на вятъра безмилостно следват,
поглъщат всичко с напористите си тласъци,
изтерзаната душа неуморно преследват.
В прегръдката на плаващите пясъци
душата прави опит да се задържи
и отправя плахо безмълвни крясъци,
с нечовешки усилия да издържи.
А може би протегната ръка нехайно
в такъв момент е нужна силно на душата
и със едно любящо сърце всеотдайно
да я изтръгнат от хватката на съдбата.
Веси_Еси (Еси)
© Еси All rights reserved.