24 нояб. 2020 г., 17:26

Побирам се в очите ти 

  Поэзия » Другая
441 4 8

Червеното е само за пиячи,
в сърцето удря, истините буди.
Каквото разстоянията значат,
пиячите не може да учуди.


Кажи ми, че рубинената чаша
от устните ти пламва и трепери,
когато ехо в нощите изпраща
магията на тъмни гроздобери.


Фенерът гъделичка тиха сянка
със светла и изострена рапира.
И аз не зная, ти ли го запали,
но и не искам нищо да разбирам.


Побирам се в очите ти и дишам
от болките, за двама ни вековни.
Танинът нежността ми боядиса.
Дори да изтрезнееш, ще я помниш.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??