26 апр. 2007 г., 21:24

Пожелах... 

  Поэзия
998 0 14
 

Пожелах да ме целунеш, Слънце,

и да сведеш лъчи до мен тъй близо,

че трепета им мек да доловя...

Да ми прошепнат

с твойта топлина

как се обича...

Как с пръсти фини

бяло злато нижеш

в коси, за тебе зажаднели...

В очите как надничаш,

прочитайки дълбоко скрити,

сънувани копнежи,

и как остават в тях,

след теб,

искрици нежни...

Научи ме!

С изкуството на твоето сияние,

любимия си, Слънце, да обичам,

да съм му парещо

нестихващо желание,
на светъл изгрев
в погледа му

да приличам.

© Дидислава Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??