5 сент. 2021 г., 17:15

Пожелай си любов 

  Поэзия
1295 10 36

Падат крехки звезди, пожелай си любов,

колко малко понякога струва -

само полъх на бриз и целувка в писмо,

само стон на разплакана струна.

 

Нека друг да заспи без целувка една,

нека друга за него да плаче.

Нарисувай любов, нарисувай жена -

ако нямаш бои, ще откраднеш.

 

Падат още звезди, ти рисуваш сърце,

а във него подреждаш мечти

и когато с целувка ми вдъхнеш живот,

пожелай си любов, остани!

© Геновева Симеонова Все права защищены

Благодаря ти, Гени!
Пожелах си любов на онази звезда,
дето падна на август в очите.
И се спрях на скалистия край на света,
но забравих статива, боите. ...
  491  12  24 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??