24 июл. 2009 г., 13:21

Полет 

  Поэзия
607 0 9

                                                                  Полет 

 

                                            Свещта догаря... гасне светлината...

                                    Нощта преваля... Даже и луната

                                    не иска да си тръгне...

                                    Миг желан -

                                    разтапям се във теб...

                                    Останал сам,

                                    аз ставам друг

                                    и цял потръпвам...

                                    Тръгвам си оттук.

                                           Навън политам,

                                    вдишвам с пълна гръд

                                    и мраз сковава жаркото ми чело.

                                    И мами ме вълшебен Млечен път

                                    по него да поема смело...

                                    Издигам се нагоре.

                                    Светлините

                                    на спящия, замрял във мрака град

                                    бледнеят като спомени изтрити,

                                    а космосът пред мен е тъй богат...

                                    Летя!

                                    А накъде – и сам не зная.

                                    Душата ми е волна и не искам

                                    да свършва този полет във безкрая...

                                    до зазоряване...!

                                    Тогава с писък

                                    надолу падам със криле опарени

                                    от пламъците - лумнали от изток

                                    и като падаща звезда

                                                                              докрай

                                                                                            изгарям...

 

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??