4 нояб. 2011 г., 12:06

Помниш ли 

  Поэзия
579 0 10

Помниш ли онази вейка

с воал от падащи шубраци,

гласът на птица песнопойка

как разплака здрача?

 

Наднича със око  на крадец -

ледената усмивка на луната,

вятърът - разпасъл се хитрец,

гони шишарките  в тревата.

 

Прегорялото  тяло на мрака

светкавица удря с камшици,

на пойната птица  в  гнездото

изрони горещи звездици.

 

Под крилото ù вятърът сгушен,

в  омайна  ласка  заспива,

любов, изкласила  в душата,

с трепет докосна  всемира!

 

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??