13 нояб. 2009 г., 23:52

Портрет 

  Поэзия » Философская
879 0 5

П О Р Т Р Е Т

 


Тайна пленница.

Черна сирена от плът,

пеперуда на нечий прозорец,

бял щурец до леглото,

светулка от кръв,

ангел свят –
миг,
намерен отново.

 

Сто години на път –
огън или вода –
за очаквалите ме делфини.

И до арфата лунна

отивам сама –

малък остров

за хора незрими.

© Теменуга Цонева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??