Лее се тихо вода –
плаче от болка небето.
Някой е хвърлил в калта
бледо, повехнало цвете.
Някой протегнал ръка,
нокти забил в синевата,
лее се тихо вода –
рана кърви необятна.
Зъзне човекът в дъжда,
глухо проклина водата,
ала с едната ръка
здраво е стиснал зората.
Гледа в почуда света,
в кървави струи окъпан.
Мисли си – кой ли така
всичко навред е отъпкал?
Гледа и свойта ръка
с кървави, ледени пръсти.
Лее се тихо вода –
вече ни стига до кръста.
Третото стихотворение, което участва във II Национален поетичен конкурс с международно участие на тема: ,,И поглед вечно устремен напред, към утрешния ден…‘‘ П. К. Яворов, организиран от Община Димитровград, кметството на село Скобелево и НЧ "Искрица - 1901" с. Скобелево, и не спечели награда.
© Мария Димитрова Все права защищены