25 сент. 2012 г., 12:51

Прегръдка с живота 

  Поэзия » Философская
589 0 7

Когато ме споходят страховете,

че нещо лошо, много лошо ще се случи,

не моля вече никой за подкрепа

да се опазя – просто се научих...

 

Когато ме разстрелват със обиди,

или в душата бъркат с кални пръсти,

подготвен съм – това съм го предвидил,

защото вече знам – светът е мръсен...

 

Но зная също - ТУК е красотата!

Наоколо!

В небето

и в цветята,

във птиците,

в окото на пчелата,

във залезите, от сребро изляти,

в усмивките,

и сълзите на радост,

във прошката,

във думата”обичам”

и в думите,

изпълнени със сладост,

когато хората в любов се вричат...

 

 

Когато ме споходят страховете...? 

Не, страховете няма да се върнат!

И затова сега не ме плашете!

Аз с две ръце живота съм прегърнал...

 

09.08.2012

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??