25 февр. 2020 г., 06:47

Превъплъщения 

  Поэзия
528 2 8

Ще се разтворя в езерните пръски,

ще се разлея в слънчеви лъчи,

ще бъда тон от песните им дръзки –

на чучулиги, рано във зори.

 

Ще съм лилавото на лавандули,

ще разпилея семена в поля

от стръкове глухарчета нечули,

че лятото дойде на таз земя.

 

Следа ще бъда от подплашен заек

и парата над извора горещ.

А после залеза ще ме извае,

за да изтлея в пушека на свещ!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??