26 сент. 2006 г., 23:57

ПробужданетО 

  Поэзия
721 0 3


Земя нагърчена с вековни грехове
Изпълнена от черно... а бе бяло
Сънуваме кошмари, живеем в страхове
И няма край... и сякаш времето е спряло

Народ откърмен с безропотно ридание
Окован с вериги, умиращ във забвение
Земя на сенки, пустош и предания
Как няма край робското търпение ?!

Хомотът... хомотът сякаш е вечен
Тук няма ден - властва вечната нощ
Но Тътен Велик се чува далечен
Ръцете робски се изпълват с мощ

И ето изграява Слънце - ето идва час
Ще възстанем, ще излезнем навън
БЪЛГАРИЯ ще се роди във всеки от нас
Ще се събудим от мъртвешкия сън

Велик и Красив е Гневът Справедлив
Той събаря стени и срутва дворци
И както Св. Георги прободе змея див
Ще паднат предатели и друговерци

И нека всички - всички от старо до младо
Да помнят че ний сме на Аспарух и на Левски Народа
Да помнят че Ний сме Човеци - не стадо
Смърт или Свобода
Смърт или Свобода !!!

© Николай Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??