21 мар. 2023 г., 06:29

Пролетно огледало 

  Поэзия
334 2 11

Пролетно ми е отвътре и отвън,

не е пролет, а наяве сладък сън,

не е сън,  а пролетен разкош,

всичко ми ухае ден и нощ.

 

Първо се оглеждам в приказни води,

после се откривам в цветните следи,

в дрян и слива, праскова, бадем,

после ставам пролетна съвсем.

 

Тичам и се къпя в мартенския зов,

после се превръщам в пролетна любов.

Истинска, щастлива, слънчева дори,

пролет щом ме буди още от зори.

 

 

 

© Милена Френкева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Когато срещу мен е огледалото »

17 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??