21.03.2023 г., 6:29 ч.

Пролетно огледало 

  Поезия
332 2 11

Пролетно ми е отвътре и отвън,

не е пролет, а наяве сладък сън,

не е сън,  а пролетен разкош,

всичко ми ухае ден и нощ.

 

Първо се оглеждам в приказни води,

после се откривам в цветните следи,

в дрян и слива, праскова, бадем,

после ставам пролетна съвсем.

 

Тичам и се къпя в мартенския зов,

после се превръщам в пролетна любов.

Истинска, щастлива, слънчева дори,

пролет щом ме буди още от зори.

 

 

 

© Милена Френкева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато срещу мен е огледалото »

17 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??