Като крило от прилеп в гардероба
притихнало, палтото ти мълчи,
кротува, сякаш е в утроба
и наблюдава с копчета – очи.
Във джоба пази мигове от вчера,
яката - стар парфюмен дъх,
две кърпички – сълзите ми поели
и тънки косми като златен мъх...
Това палто е толкова самотно...
и мисля, че се свива в тъмнината -
то просто знае, няма вече кой
да сложи спомен в скъсана подплата.
© Джулиана Кашон Все права защищены
и тези копчета, които гледат.
И с поглед режат тази тишина,
в която всичко свято е последно...
Съпреживях!