6 дек. 2009 г., 13:29

Рожден ден 

  Поэзия » Другая
956 1 7

Момичето в кутията с бонбони
зарови пръсти. Взе си точно два.
Един за миналото свое лято,
а друг – за предстоящото сега.

Във чашите разсипа кока-кола.
От тортата отхапа със възторг.
(Момчето ù я чакаше на двора
до ъгъла на своя блок.)

И в шепите си стисна дребни сладки.
Отскубна се в роднинската тълпа.
Дори не я видяхме как изчезна
измежду толкоз вази със цветя.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??