ПОЗДРАВ ЗА ВСИЧКИ РИБАРИ!
Тръгнал наш Иван за шаран голям.
Кука, корда, макара - слага той в голямата торба.
А насреща кака Пена с пръст посочва му терена.
"Първо работата си свърши, после за шаран ходи!"
Но нали е мързелан, той измъкна се полека
по страничната пътека и засвири с уста
радостен, че не е будала.
Хвърля куката в реката, тропа си с двата крака.
В миг потъна му перцето, запрепуска му сърцето.
И навива макарата, що да види....
Щипката на рака!
© Ваня Атанасова - Панова Все права защищены
Благодаря ти, Камен за това, че прочете и оцени!