19 июн. 2020 г., 20:46

Споделям... самота 

  Поэзия » Любовная, Философская, Свободный стих
668 0 3

Споделям…

   Тъга и болка

Споделям…

   Насъбрана самота

Ела със мене там

   Но не искам да ти я причиня

      И не ще те занимавам

      Със моите спомени

      И рани,

      Във моя мрак -

   Достатъчно са ми само на мен

 

Но в твоите ще дойда

   Не ще обикна повече

      Но нужно ли ще е това?

         И все пак,

         Ще се опитам да вникна там

         И да те утеша

      И ще бъда винаги със теб докрай

         Но само

            Подай ми твоята ръка

            За да не бъда напълно сам.

         Защото навярно

            Само аз ще мога да те разбера

            Докато плачеш тихо нощем

               Понеже по същия начин и пак така

               Със същата горест, болка и тъга

               Е плакала до днес

                  И моята душа.

 

Да...

   Не ще мога да обикна повече

      Но ръката ти

      Докрай

         Ще я държа

      И ще останем

         Там

      Всеки в свойта сянка

         Или мрак

            И в свойта самота

            И болка

         Там

         На последния камък на брега

            Разбивани със всяка

            Безсърдечна ледена вълна

 

…Просто ела,

   Защото

      Имаме да си споделяме

         Без глас

            Много самота

 

03.12.2019

© М В Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Самотата не се споделя, тя не събира, а разделя😎
  • Хареса ми , но..."Не ще мога да обикна повече" го казваш не ти,а разумът, но понякога разумът греши, а и не се обиква с него.
  • Силата на думите!!! Поздравления!
Предложения
: ??:??