20 дек. 2020 г., 09:10

Театърът е празен... 

  Поэзия » Строгие формы
569 1 3

Театърът е празен... На ръба

на сцената съм седнал в мрака

и преживявам не една съдба,

която истината недочака.

 

От срещите, разделите, във драма

животът тука бурно въплътен

илюзия остава си голяма

и всяко утре ще е просто ден.

 

И грижите, лъжите - там, отвън

с каква надежда силна ще пропъдиш,

че все повтаря призракът без сън:

" Да бъдеш или да не бъдеш... " . *

 

Едничка, Музо моя... само ти

нашепваш с нежен глас: " Бъди! " .

 

 

 

* Из " Хамлет "  У. Шекспир

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??