12 апр. 2014 г., 23:25

Тревога 

  Поэзия
299 0 0

ТРЕВОГА

 

Завихрят  се  бури. Светкавици. Мрак.

Градушка  заудря  -  забива  в  земята.

Облаци  тъмни  снижават  небето,

приказки  мрачни - сънува  детето.

 

В  България  днес  се  питаме  -  пак

ще станем ли силни, щастливи и... как?

Децата ни утре - ще останат ли с нас?

Трудът ни ще бъде ли - отново на власт?

 

Въпроси тревожни - безбройни,  безчет.

Българийо, майчице - събуди се още днес!

Дай  на  народа  си  свободата  мечтана!

Справедливост на воля да тържествува!

 

Градушка ни удря - уби плодовете ни!

Ще горим ли във огъня... с греховете си?

© Крисимира Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??