11 февр. 2009 г., 12:41

Тук живея 

  Поэзия
714 0 21
 

Размълчах се нещо...

Онемях.

И това е повод

да послушам

как се ражда тихо пролетта

и земята бавно се събужда.

Чувам подминавани неща -

порива на вятъра,

капчука,

как си идва някой у дома,

а не знаех, че живее тука...

Мъркане на коте в ранен час,

папагал, говорещ неразбрано,

гукащите гълъби  пред нас,

огладнели още много рано;

песен и пиано с нежен глас

по тръбите тихо се разнасят

и дъждът по стария перваз

тихо тропа,

сякаш им приглася...

Детски говор,

придружен от смях -

може би родители се смеят...

 

Хубаво е!

Просто помълчах

и послушах -

ето тук

живея...

© Руми Бакърджиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??