11 авг. 2010 г., 21:12

Твоя 

  Поэзия » Любовная
694 0 4

Къде бяха звездите ми тогава -
да кажат колко грешен ход си ти,
в чии посоки Луната бе огряла,
че пътя си изгубих в твоите очи?
И вятърът къде се бе отнесъл,
забравил ме на онзи кръстопът,
където ти със земетръси в мен пресече?
Дори светулките дойдоха не да светят - да гасят.
И нищо - океанът и реките,
дъгите, ангелите, Дяволът дори,
шесто чувство, ураганите, мъглите -
нищо не дойде да ме спаси.


И днес, в къща насред стихиите,
той пали, пресушава, обрича, благославя...
Зоват една през друга днес природни сили,
но ни една от тях не искам вече да ме спасява...


11.08.2010г.
гр. Сан Фернандо

© Събина Брайчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??