Удобно
"напредналата" форма на любов
с илюзиите свои се прощава
не съди и не тропа с крак
когато някой я предава
мълчи си кротко си чете
рецептите за подмладяване
опитва лек след лек
и бори се за освежаване
оформя късогледата си слепота
и с нея тръгват на разходка в парка
ако не дай си боже я налегне страх
мори го и го мъчи с мисъл ярка
не вижда смисъл да изпитва гняв
удобно ѝ е да не разпилява
последните си мигове живот
за страст която вдъхновява
© Лина - Светлана Караколева Все права защищены