27 июн. 2014 г., 22:19

Усещане за пролет 

  Поэзия » Другая
664 0 0
 
 
От спечената пръст изравям с пръсти
заровените спомени за пролет...
Посявам нови семена и се прекръствам!
За новата им пролет  днес  се моля!
 Аз искам пак да видя как израстват
 във пъпки едри - в цветове незнайни
 и с непозната сила пак да властват
над въздуха с ухание омайно...
И си мечтая как като в магия
пчела и гълъб идват и се кротват...
От моите цветя тя жадно пие,
а той перца до нея пощи кротко...
А пък пръстта - все още с дъх на зима, 
отново заживява и говори...
От цвете и  перце на гълъб взима
да ми дари усещане за пролет...
А аз във тази пръст заровил пръсти,
усещам как живот кълни потайно!
И знам, че в нея и след моя кръст, пак
ще никне пролет...!
Винаги !
Безкрайно!

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??