4 янв. 2009 г., 19:27

Утринен дар 

  Поэзия » Гражданская
585 0 4
            Утринен дар   

     Пак насипва тихо сняг
     и забързана по пътя крача...
     В утрото красиво
     тук срещам отново минувача...

     Крачи приказно - ето,
     обущарят ни със златното сърце,
     с веждите си гъсти,
     с напукани ръце  чевръсти.

     Поглеждат ме очите му -
     сини, уморени и меки...
     Косите му белеят,
     ресните от шала се ветреят...

    Краката си потътря...
    чака обущарницата стара...
    За кой ли път отново
    денят пак до старост се повтаря...

    Не спира време... вали...
    и денят за всеки пак се реди...
    Поздрав, усмивка мила,
    стоплят утро и даряват сила...

© Елена Калчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??