1 окт. 2010 г., 14:38

В жаравата 

  Поэзия » Другая
441 0 1

В ЖАРАВАТА

 

Два пламъка, припламнали за миг,

нагоре се извиват и преплитат...

По-ярък става техният светлик...

И от жаравата искри политат...

 

Два пламъка, като тела извити,

докосват се, трептят и осветяват

във мрака сякаш мислите ни скрити...

И тази нощ все по-прекрасна става...

 

Два пламъка – припламнали за миг.

Извиват се, а после пак притихват.

Но - там дълбоко - техният светлик

в жаравата отново ражда стихове...

 

 

1 октомври, 2010

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??