В края на сбъднато лято
натежала от плод е смокинята.
Отмина празникът Богородичен,
щъркелите - и те си заминаха.
Тиха премала догаря,
натежали са с мъдрост годините.
Празник след делник отлитат,
напомняйки колко раними сме.
Натежала от плод е смокинята,
благодатен завършек на лятото.
В чемшира почива си времето,
окъпано в слънчево злато.
© Магдалена Костадинова Все права защищены