9 мая 2012 г., 17:03

Времето назад... 

  Поэзия
422 0 1

ВРЕМЕТО НАЗАД...

 

Тя възпита ни добре

още като бях дете -

що е котка, що е рис?

Дисциплина, краснопис...

 

Тя да пеем ни научи,

че и глaдко да четем!

И че всеки ще сполучи,

обеща ни, някой ден!

 

И да пеем вече знаем,

и хорото да играем,

на диктовките царе сме -

с госпожата най-добре сме!

 

Но дойде и време с нея

всички да се разделим -

трудно беше да изпея

даже химна наш любим!

 

Но след време пак, когато

върна се назад,

пак ще гледам глуповато

притеснена най-отзад...

© Ралица Костова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??