ВРЕМЕТО НАЗАД...
Тя възпита ни добре
още като бях дете -
що е котка, що е рис?
Дисциплина, краснопис...
Тя да пеем ни научи,
че и глaдко да четем!
И че всеки ще сполучи,
обеща ни, някой ден!
И да пеем вече знаем,
и хорото да играем,
на диктовките царе сме -
с госпожата най-добре сме!
Но дойде и време с нея
всички да се разделим -
трудно беше да изпея
даже химна наш любим!
Но след време пак, когато
върна се назад,
пак ще гледам глуповато
притеснена най-отзад...
© Ралица Костова Всички права запазени