На Емо
Девет месеца откакто ....
Ти си вече Оттатък.
Аз все още съм Тук.
Самота без остатък
с полуделия звук
на страстта невъзможна:
аз съм Тук, ти си Там.
Споделена безбожност
сред руини от храм.
Спомени-лешояди
ръфат плът ден след ден.
Празнота безпощадна
се оттича във мен.
И, крепи ме едничка,
тайна мисъл все пак :
че напук като птичка
през вселенския мрак,
край звезди ненаситни,
из небе като креп
мойта обич ще литне
и ще стигне до теб.
© Нина Чилиянска Все права защищены