10 окт. 2013 г., 17:47

За прошката (по повод на една книга) 

  Поэзия » Другая
367 0 0

и аз имам една книга в главата си
за която ще ме осъдят
но не затова
я изтрих от света
меломаните
нека се сърдят
че успях да пресовам
томовете в душата си
как се казва технологично
да претопя
да я смачкам
непрочетена
да я скъсам на срички
те отчасти са прави
чели са я
страх ги е
затова и крадат от съня ми
утре да не направя
така
да осъмнат
с изхрачени истини
като с грозни каверни
прави са
онзи цар със магарешките уши
без да мисли
явно нямал е нерви
достатъчно здрави
да задържи
тайните за света си
ала някои книги е по-добре
да затисна
с тухлите на ума си

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??