Затичах се към синевата -
небето исках да прегърна,
че широка е душата,
цялото ще го обгърне!
Нека изгревът ме пали -
да горя по жарко пладне...
Вятър да съм, да погаля
тревите на безброй ливади!
На слънцето да съм леглото.
На късни птици - тъмнината...
Затичах се, но се препъна
сред камъните ти душата!
© Неделина Кабаиванова Все права защищены
камъните са си камъни