12.11.2007 г., 14:34 ч.

* * * 

  Поезия » Друга
633 0 7
 

Не! Не се вричай

 

"Обичам те" -

 

отдавна разбрах,

 

че без думите може.

 

Разбрах, че тя, любовта,

 

ден след ден се живее

 

ръка за ръка,

 

кожа до кожа,

 

гръб до гръб,

 

рамо до рамо,

 

очи във очи

 

и буква по буква.

 

Просто е, ето така:

 

О - като "Остани".

 

Б - като Болка от щастие.

 

И - като Истина, която боли.

 

Ч - като Чест, която чиста се пази.

 

А - като Амброзия, която пиеш от нечие тяло.

 

М - като Майчина длан на горещо челО.

 

 

 

 

Аз  знам, че това е обичане.

 

Другото е хубаво кино

 

и празно изричане.

 

 

© Юлияна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??