26.12.2011 г., 1:45 ч.

* * * 

  Поезия
472 0 1

Искри снегът, блестят звездите,

нощта смирено се усмихва…

А вий, деца, защо не спите?

И смехът защо не стихва?

 

Бели преспи, бяла прежда

по полето ни се стели,

тихи стъпки ни отвеждат

към мечтите опустели.

 

Снежинки бели тук прелитат

и въртят се танц вълшебен.

Накъде ли, аз се питам,

ги отнася вятър леден?

 

А прозорчето на наш’та къща

свети с мека светлина.

Вярвам в силата могъща,

която прави чудеса.

 

 

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И убеждаваш читателя също да повярва! Чудесна празнична картина! Честито Рождество Христово! И си остани все "само едно малко момиче"!!!
Предложения
: ??:??