Този март е по майски сърдечен
и на лято по всичко прилича,
той по юлски, до кръста съблечен
от разцъфнали вишни наднича.
Този март, тъй различен и топъл,
непривично добър, размечтан
на земята студения вопъл
нежно сгрява с пролетен блян.
Този март е по мъжки лиричен,
над комините вечер сълзѝ
и от прежните толкоз различен,
дето снежни се вихрят жени.
05.03.2020г.
© Хари Спасов Всички права запазени