Mar 5, 2020, 8:02 AM

Различният март 

  Poetry » Other
302 0 2

Този март е по майски сърдечен

и на лято по всичко прилича,

той по юлски, до кръста съблечен

от разцъфнали вишни наднича.

 

Този март, тъй различен и топъл,

непривично добър, размечтан

на земята студения вопъл

нежно сгрява с пролетен блян.

 

Този март е по мъжки лиричен,

над комините вечер сълзѝ

и от прежните толкоз различен,

дето снежни се вихрят жени.

 

05.03.2020г.

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??