Вълча, кървава луна,
скрита мистериозно...
А аз, се раждам...
вдишвам първа глътка въздух...
Пламъка на факлата
се отразява в очите ми...
Сурова зимна нощ...
сух студ...
Индиански песни –
първите звуци,
които чувам...
Мъртва тишина настана...
когато видяха белега...
всички се разбягаха...
Вожда на племето
вдигна новороденото
над главата си...
Положи го в огъня...
Плачът непрестанен...
изтерзан...
От тогава всяка година се раждам...
на 10-и Януари...
Дамгосана...
©Екатерина Глухова
10. Януари 2020г.
© Екатерина Глухова Всички права запазени