23.11.2022 г., 17:07 ч.

100 маслинки 

  Поезия » Философска
776 0 5

Ей тъй се нижат тихичко години.

Ей тъй, сред глъч,сред труд и суета.

В началото са сто маслини.

Накрая има в купата една.

Костилките заели са чинията.

И всичко свежда се отново до едно.

На човекът това е орисията-

„Сякаш никога не е било.„

Годините останали зад нас,

са толкоз чужди, странни, непознати.

Вече някак си не сме курназ,

сред тези планини от дати.

Понякога се мъчим през нощта

Във детството за малко да надзърнем.

Да бъдем пак в новогодишна суетня,

родителите стари да прегърнем.

И плачем в мрака, някак си от радост.

Че всъщност някога е това било.

Старостта разбира само, що е младост.

А младостта пък все и е едно.

Чинията и, пълна е с маслини.

И нищо никога не я боли.

Пред нея има сто години.

Сърцето във гърдите и гори.

Но неусетно иде онзи ден-

Купата с последната маслинка.

Щастив е този който е смирен.

От мен да знаете го! Под сурдинка.

© Лебовски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Подозирам, че някой скоро е имал или ще има рожден ден. Хепи да е
  • Много е хубаво.
  • И да ги броиш, и да не ги броиш, като не знаеш докога, хич не се тормози. Жив и здрав още няколко по 10! 🍷
  • сякаш вчера бях на 30 , а вече метнах още едно десетилетие
  • Не унивай - живей така, сякаш в купата винаги има сто маслини.
Предложения
: ??:??