27.05.2015 г., 23:34 ч.  

*** 

  Поезия » Друга
589 0 3

Когато тишината е най-силна

и заспива всичко, цялата земя;

когато лунна светлина те милва

и поглъща те във себе си нощта,

 

тогава, сам със свойте мисли,

буден си единствен ти, а всички спят,

буден със звездите - аметисти,

които винаги на небосвода бдят.

 

През нощта, която безрезервно пази

откраднати целувки, обяснения в любов,

пази и сълзите от очи като елмази,

дето плачат само пред Луната посред нощ.

 

Когато тишината е най-силна,

когато сам със свойте мисли

ти оставаш, а нощта те милва,

тогава ти се сливаш със звездите - аметисти.

© Ралица Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??