11.11.2016 г., 15:09 ч.

2016 

  Поезия » Гражданска, Свободен стих
419 1 0

Бългаийо!

Защо надяна тази черна дрипа ти?

Защо обрече своите гаврошовци?

Не заслужават да се лутат в твоите мъгли!

 

Обрече ги на глад, на мъка, болка и страдание,

но най-страшното лишение е, майко, тяхното незнание.

Не чу ли, мале, за Аспаруха, който те роди,

за шипченските лъвове, освободители на твоите земи.

 

Те не знаят, мале, черните султани,

с колко литра кръв са те полели

Не знаят Ботевъ и Левски

живота за теб,че са живели

 

Вълнуват се от веселби, празници и опиати,

но чуят ли "Под игото", гледат като сурикати.

Слушат и не знаят твоите величествени творци

пред чиято лирика дори вселената глава клони.

 

Българийо!

Свали, скъсай, изгори тези черни дрипи ти.

Не обричай своите гаврошовци.

Не заслужават да се лутат в твоите мъгли!

 

 

 

© Петът Петров Всички права запазени

Това е първата ми творба.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??