13.07.2017 г., 10:36 ч.

* * * 

  Поезия » Източни форми
687 0 4

34

Обичах толкова момичета, но вече

по-мъдър съм. Та океан-вода изтече.

Любов не значи само изживяване.

Съдба за двама ни жена ми я нарече.

 

35

Луната на небето е изгряла.

Над селския мегдан е кротко спряла,

а пък щурците в тази ясна нощ

свирят в нейна чест и за възхвала.

 

36

Докосваш ме нежно и ме милваш с очи,

а душата ми тръпне и във унес мълчи.

Всички думи изречени или страстни минути,

всички мигове истински – в две прекрасни очи.

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??